Pitkäkankaan koulun peruskorjaus etenee…

Useamman vuoden peruskorjaushanke on käynnistynyt rivakasti. I vaiheen työt ovat aikataulussa ja  II vaiheen korjaustyöt alkavat joulukuussa. Tämä tarkoittaa sitä, että osa kouluväestä siirtyy väistötiloihin muualle koulurakennuksessa marraskuun loppuun mennessä. 1.-2. luokkalaiset siirtyvät liikuntasaliin pilotiksi rakennettuun avoimempaan oppimisympäristöön. Saliin on rakennettu siirrettävät, kevyet väliseinät datatykkeineen ja akustisine verhoineen ja lattiat on päällystetty kauttaaltaan kokolattiamatoilla. Salissa on ’kotipesät’ seitsemälle opetusryhmälle. Näin ollen sali toimii hienona mahdollisuutena kokeilla uuden opetussuunnitelman mukaisia joustavia ja vuorovaikutteisia oppimisympäristöjä. Myös hallinto ja oppilashuolto siirtyvät n. puoleksi vuodeksi väistötiloihin kiinteistössä.

Kiinteistön ulkopuolella on uusittu salaojajärjestelmä n. puolen koulun osalta tässä vaiheessa. Nyt remontissa olevassa rakennuksen osassa alapohja uusitaan kokonaan maa-aineksineen. Myös yläpohjan eristystä on parannettu ja vesikatteet uusitaan. Ensi kesänä uusitaan myös alakoululaisten välituntipihat Liikkuvan koulun hengen mukaisesti.

3.-5. luokkalaiset opiskelevat koko lukuvuoden Patamäessä. He, ja myös 6. luokkalaiset, palaavat tuttuun mutta uudistuneeseen koulurakennukseen ensi lukuvuoden alusta. Seuraavassa vaiheessa ensi kesänä remontti laajenee yläkoulun puolelle ja kaikki rakennuksen osat pitäisi olla valmiina vuoden 2018 loppuun mennessä. Remontin eteneminen suunnitellusti riippuu tietysti myös vuosittaisesta kaupungin peruskorjausbudjetista.

Seppo-rehtori

Mainokset