Pitkäkankaalla tempaistiin

 

2017-08-06_1826

Pitkäkankaan koululla vieraili tiistaina 9. luokan oppitunnilla tempaaja Lauriina Puranen Helsingin Aalto-yliopistosta. Tempaus2016 on opiskelijaprojekti, jolla halutaan nostaa peruskoulutuksen tärkeys valtakunnalliseen keskusteluun käymällä viikolla 44 lähes 1500 suomalaisessa peruskoulussa. Lauriina itse on käynyt peruskoulun Pitkäkankaan koulussa.

20161101_150617~2

Oppilaat osallistuivat tunnin aikana Keksi, kehitä, kokeile! –ohjelmaan, jossa toimeksiantona oli suunnitella ”Unelmien kaupunki”. Työtä tehtiin pienissä ryhmissä ja työskentelyn päätteeksi tuotokset esiteltiin minuutin mittaisella hissipuheella. Hissipuheessa yritetään vakuuttaa kuulijat minuutin aikana, kuinka loistava oman ryhmän idea on. Minuutti osoittautui yllättävän pitkäksi ajaksi : ) .

Marraskuisen pimenevän iltapäivän työskentelyn tuloksena monen ryhmän unelmien kaupungissa olisi aina lämmintä ja aurinkoista, kuivat ja sulat tiet ja kadut. Liikkuminen olisi sujuvaa, helppoa ja saasteetonta. Unelmien kaupunki on ympäristöystävällinen, ruuhkaton ja viihtyisä. Oppilaiden ideoivat esim. ”Kupukaupungin” ja autojen tilalle nopeaa ja saasteetonta liikkumista varten ”maisemakoppeja”.

 

Toisena tehtävänä oppilaat kirjoittivat ajatuksiaan koulusta, oppimisesta, opiskelusta ja tulevaisuudesta 25 vuoden kuluttua. Lauriina otti kirjoitukset mukaansa Helsinkiin, jossa ne suljetaan Tempaus-muistomerkin sisään ja otetaan esille Suomen täyttäessä 125 vuotta eli vuonna 2042!

www.tempaus.fi

L.P.

 

Mainokset