Painavaa asiaa Patamäestä

2017-04-26_1950

4a-luokan oppilaat harjoittelivat mielipidetekstien kirjoittamista. Oppilaat ottivat kantaa kouluarjen asioihin ja toivat kirjoituksissaan esille omia näkemyksiään ja ajatuksiaan.

 

Lukuvuosi Patamäessä

Minusta lukuvuosi Patamäessä on ollut mukava, sillä pidän Patamäestä, koska se on rauhallisella paikalla. Osa oppilaista ei pidä Patamäestä, koska bussimatkat ovat tylsiä.

Bussissa on välillä liian meluisaa, ja osa oppilaista ei istu penkeillä vaan kurottelevat edessä oleviin penkkeihin. Jotkut oppilaat vaihtelevat paikkojaan, kun bussi liikkuu! Sitä näkee myös, ettei osa oppilaista käytä turvavyötä.

Numerot vai sanallinen arviointi

Minusta on mukavampi saada numerot. Minä en ymmärrä, miksi vasta viidennellä saa numerot.

Sanallinen arviointi on minun mielestäni huono, koska siitä ei tiedä tarkkaa arvosanaa. Ehdottaisin, että opettajat testaisivat numeroarvosanaa jo neljännellä.

Kännykät koulussa

Mielestäni kännykkää ei kannata ottaa kouluun mukaan, jos sillä ei tee mitään hyödyllistä koulupäivän aikana, koska puhelimen voi ottaa vasta koulupäivän jälkeen esiin ja keskittyä päivään paremmin.

Ymmärrän kyllä, että kaikkien sovellusten ja pelien ilmoituksia pitäisi katsoa, mutta sitä en ymmärrä, että miksi puhelinta ei voi jättää kotiin ja vasta kotona katsoa ilmoitukset, koska silloin et tiedä, että sinulle on tullut ilmoituksia.

En myöskään ymmärrä, miksi jotkut katsovat ilmoitukset tunnilla. Jos katsot ilmoitukset koulussa, niin älä katso niitä ainakaan tunnilla.

Yhteiskuntaoppia neljännellä luokalla

Uuden opetussuunnitelman mukaan yhteiskuntaoppi alkaa jo neljännellä luokalla. Ennen se alkoi vasta yhdeksännellä luokalla.

Minusta on hyvä asia, että yhteiskuntaoppi alkaa jo neljännellä luokalla, koska lapset oppivat aikaisemmin tärkeitä asioita kuten rahan arvon ja talouteen liittyviä asioita.

Lapset luultavasti käyttävät rahaa itse jo neljännellä luokalla, joten minusta on hyvä, että he opiskelevat yhteiskuntaoppia aikaisemmin.

Ryhmässä vai yksin

Mielestäni ryhmässä tekeminen on osa koulua, koska sekin pitää oppia.

Yksin opit vain sitä mitä opetellaan, joten olen sitä mieltä, että ryhmässä oppii myös kommunikoimaan muiden kanssa. Ryhmässä on myös huonoja puolia, koska ryhmässä usein tulee höpöteltyä.

Mielestäni ryhmätöitä voisi olla lisää.

Kännykät koulussa

Minusta on hyvä, ettei saa käyttää tunnilla puhelimia. Muuten kukaan ei oppisi mitään, koska kaikki keskittyisivät pelkkiin puhelimiin. Olisi hyvä, jos saisi etsiä tietoa puhelimella, mutta ei pelata. Jos saisi käyttää tunnilla puhelimia, ei me osattaisi niin hyvin matematiikkaa.

Lukuvuosi Patamäessä

Minusta lukuvuosi on ollut mukava. Koulussa on ollut mukavaa.

Koulussa on ollut hyvää ruokaa. Ruokaa ei ole mennyt roskakoriin kovin paljon.

Jotkut oppilaat huutavat linja-autossa. Huutaminen ärsyttää kuskeja.

Joillakin oppilailla ei ole turvavöitä bussissa tai he vaihtavat paikkoja siellä. Niin ei saisi tehdä.

Ryhmässä vai yksin

Monesta on vaikeaa istua ryhmässä. Monia ärsyttää istua ryhmässä, koska ei saa työrauhaa. Monia ärsyttää, koska istuu aina saman ihmisen kanssa pöytäryhmässä. Jotkut eivät tahdo ryhmään, koska ryhmätyöt ovat vaikeita. Ryhmä tai opettaja voi auttaa.

Minusta ryhmät ovat kivoja. Paitsi jos joku ei tee ryhmätöitä.

Voitaisiin tehdä niin, että saa päättää, että istuuko ryhmässä vai yksin.

Kännykät koulussa

Minun mielestäni kännykät pitäisi pitää koko koulupäivän ajan repussa äänettömällä. Tunti keskeytyy, kun oppilaan puhein piippaa.

Useat oppilaat pitävät kännykkää taskussa koko koulupäivän ajan, joka voi tippua taskusta ja jopa rikkoutua.

Kännykkä on omalla vastuulla mukana koulussa. Tietenkin on sellaisiakin oppilaita, jotka käyttävät salaa kännykkää koulussa. Minusta kännykän voisi jättää kotiin, jos on niin hankala pitää kännykkä koko koulupäivän ajan repussa.

Minun mielestäni kenelläkään oppilaalla ei ole oikeutta käyttää kännykkää koulussa, paitsi jos on joku erikoislupa. Mielestäni hän, joka käyttää kännykkää koulussa, joutaisi jälki-istuntoon.

Tunnin oppitunnit

Koulussa on vaihdettu 45-minuuttiset tunnit 60-minuuttisiksi, että oppilaat saisivat oppia enemmän. Myös opettajat saavat auttaa oppilaita enemmän.

Mielestäni tämä on hyvä ratkaisu, koska kaikki saavat enemmän opiskeluaikaa. Mielestäni tunnin aikana oppii myös enemmän uutta tai vanhaa asiaa.

Mielestäni myös välitunteja voisi pidentää, että kaikki saisivat enemmän halua mennä ulos, että he eivät vain olisi vessassa koko aikaa.

Yhteiskuntaoppia neljännellä luokalla

Minun mielestäni yhteiskuntaopin on hyvä alkaa neljännellä luokalla, koska yhteiskuntaopissa opitaan tärkeitä asioita. Mielestäni yhteiskuntaopissa opetetaan tärkeitä asioita neljäsluokkalaisille, koska esimerkiksi liikenteestä opitaan uutta.

Yhteiskuntaopissa opetetaan käyttämään rahaa, sillä opetetaan, onko järkeä ostaa kaikkea, mitä tahtoo. Minun mielestäni yhteiskuntaopissa opitaan käyttämään hyvin rahaa. Yhteiskuntaopissa saa hyvää tietoa, joka kannattaa pitää mielessä. Jotkut eivät kuitenkaan välttämättä pidä, vaikka ne ovat tärkeitä myös, kun on aikuinen.

Mielestäni yhteiskuntaoppi on erittäin kivaa, koska siinä oppii uutta. Olen sitä mieltä, että on oikein, että yhteiskuntaoppi alkaa neljännellä luokalla.

 

 

 

 

Mainokset